Rõõmsad (20. aprill 2014)

Tere, sõbrad!

Soovime teile rõõmsad ülestõusmispühi! Koos viimaste uudistega meie külast.

Suurel Reedel toimus siin Vigalas koosolek, kus tekkis lootust ühe suure mure lahendamiseks : Vana- ja Kivi-Vigala elanikud hakkasid koos mõtlema, kumb meie kahest koolidest peaks kinni panna. See Vigala koolide fusioon on muidugi valus teema, mis hõõgub juba aastaid. Me ei jõua kokkuleppele, kumb küla peaks oma koolist loobuma. Hiljuti hakkasid Vana-Vigala omad taipama, et vallavanem on selgesti Kivi-Vigala poolt, ja hakkasid häält tõstma. Lõpuks ometi. Sest muidu pole ju demokraatial mõtet, kui inimesed oma lahkarvamustest ei räägi. Kas Iiris hakkab kunagi Kivi-Vigalasse koolis käima, või kas Kivi-Vigala lapsed tulevad kunagi siia Vana-Vigalasse, see pole minu meelest nii oluline. Jätan huvitundjatele otsustada. Olulisem on rahu ja üksmeel. Tähendab arusaamist, et me istume samas paadis. Loodame, et elu siin maal jääb võimalik ka tulevikus.

Vaiksel laupäeval toimus valla laste lauluvõistlus. Seekord esinesid meie mõlemad lapsed. Iirisele oli see täiesti uus asi. Ta laulis üllatavalt ilusti ja sai koos ühe sõbrannaga teisele kohale. Ka Mari laulis väga ilusti, aga tema oli õhtul ikkagi kurb: tema vanuserühmas olid vähemalt kolm last, kes veel ilusamini laulsid. Optimistlikuma pilgu all võib õelda: tore, et Vigala vallas elab veel nii palju häid lauljaid!

Täna hommikul jõudsin selle kirja valmis. Ma tükk aega kaalusin, kuidas seda alustada. Kuna enamus teist on ikka normaalsed inimesed, kellele on täna KEVAD ja mitte mingi ÜLESTÕUSMINE kõige rõõmutekkitavaim sündmus. Andke andeks, kui ma kangekaelselt valisin siiski omaenda usu järgi.

Soovime rohkesti Jumala õnnistust või kuidas iganes te seda nimetate. Ly ei hakkanud kõike minu vigu parandama, aga lubas ka oma nime siia panna ;-)

Luc, Ly, Mari ja Iiris