Operatsioonidest, naistest ja valimistest

Pühapäev, 5. märts 2023

Tere, sõbrad,

minu operatsioon on määratud kolmapäevaks ja see kestab 4 tundi. Nii, et see pole mingi väike asi. Kui kõik läheb kiiresti, saan nädala pärast koju minna. Ametlikult olen vähemalt kuu aega haiguslehel. Mitu nädalat läheb enne kui ma jälle normaalselt süüa saan. Samas loodan, et juba mõne päeva pärast saan taas arvutis „mängida“. Ma palvetan, et kõik läheks hästi. Veidi rohkem pisiasju saab lugeda saksa keels siin

Mu naised käisid nädalaks külas (nagu ma kirjutasin). Meil oli koos nii tore olla, et ma ei suutnud sellest suurt midagi jäädvustada, välja arvatud (mõlemad lingid saksa keeles aga piltidega:) Brüsselisse saabumine ja väljasõit Aacheni linna. C’est la vie!

Riigikogu valimistel pole ma kunagi osalenud Eestis, sest ma ei näe põhjust, miks peaksin oma kodakondsust vahetama. See tähendab kahjuks ühe hääle vähem Sotsdemokraatidele (kui sa seda ei teadnud, siis loe siit). Ma palvetan kõiki riigijuhtide eest, et nad otsiksid sõja asemel rahu ja töötaksid välja seadused, mis võimaldaksid Jumalariiki maailmas.

Leuven asub Belgia flaamikeelses osas, sellepärast on oodata, et mu hollandi keel veidi ärkab eesoleval nädalal. Sellepärast soovin seekord:

Beste wensen en tot ziens!

Luc

Selle kirja saatsin e-maili teel neile, kes on minu sõprade listis.

Tagasiside

Üks sõber vastas sellele kirjale: Oled ikka kindel, et tahad sotsiaaldemokraate valida? Kristlasena ei saa seda ilma pattu tegemata teha. Selgitused siin artiklis – sotsiaaldemokraadid nimelt toetavad homoabielusid (ametlikult: sooneutraalsed abielud), mis Piibli kohaselt on patt.

Minu vastus temale: Jaa, usun jätkuvalt üsna veendunult, et Jumalal pole midagi homoabielude vastu. Usun, et ta pigem kurvastab tänapäeva variserite üle, kes usuvad teada, mida Jumal arvab. Samas on vist minu kõige suurem veendumus: „Ära usalda päriselt ühtegi veendumusse“. Sellepärast ongi oluline, et sina ja mina jääme vaidlema nendel teemadel, kus meie arvamused lähevad lahku.