Erakorraline palvus Hageri kirikus

Reede, 28. mai 2021

Täna oli Hageri kirikus palvus Taizé lauludega. Palvus oli osa noorteõhtust ja „Kirikute ööst“ EELK Hageri Lambertuse koguduse 800. sünniaasta raames.

Appi olid tulnud Kaimo (kitarr), Anne (flööt), Ott (tšello), Luise (flööt/laul) ja Luc (kantor). Osalejaid tuli ülatavalt palju, umbes 30 inimest. Ka üks autotäis Mustamäe koguduse liikmed, kes olid Hageri kutse vastu võtnud. Isegi üks näputäis kohalikke noori oli esindatud. Kõige vanem palvetaja oli aga 96-aastane daam.

Pärast palvust vestlesime veel kella 22-ni koguduse majas. Jõudsime isegi küsimusteni nagu „Mis on rõõmusõnum ja kuidas seda levida?“ või „Mida on vaja säilitada ja mida on vaja muuta?“ Mitmed märkused viitasid sellele, et Hageris võiksid tulevikus tulla veel palvused samas stiilis.

Kogu õhtu oli väga tore. Loodame, et varsti tuleb järgmine külaskäik.

Koguduse kammerkoori ja lastekoori dirigent Sigrid Põld meenutab:

1990ndate alguses toimusid Hageri kirikus Taizé palvused regulaarselt. Lisaks oleme aastate jooksul mitmeid kordi ka jõuluaegset noorte jõuluõhtut 26.12 pidanud just Taizé palvusena. Käisime ka oma koguduse noortega Taizé palvust korraldamas naabrite juures, Kohila baptistipalvemajas aastal 1995.

Päris mitmed tolleaegsed noored said puudutatud just Taizé palvusel ja tean, et mõned tookordsed noored olid ka sel reedel Hageri kirikus ning on mulle kirjutanud, et see oli imeline! See oli see, mis neid kiriku juurde tõi, tänaseks juba ligi 30 aastat tagasi.

Ka on meie hulgas päris palju neid, kes on Taizés kohal käinud. Eraldi grupina minu teada siiski mitte, aga mina ise ja veel mõned käisime Tallinna Jaani kiriku grupiga 2001. aasta suvel. Meenutused ja mälestused on siiani väga, väga soojad. Nii nagu ka vend Matthewst, kes käis Hageris külas.

Ehk siis - suurepärane, et tulite ja tegite! Suur, suur tänu selle eest!