Vaktsiinivastased jäägu lastetoetuse ja lasteaiata?

Neljapäev, 28. november 2019.

Riigikoguliige Andrei Korobeinik kirjutas Eesti Päevalehes: Andrei Korobeinik: vaktsiinivastased jäägu lastetoetuse ja lasteaiata.

Korobeinik on 39-aastane programmeerija, ettevõtja, malemängija ja Keskerakonna liige.

Andrei, Sa oled ilmselt väga veendunud, et vaktsineerimise-või-mitte küsimus on selge asi. Ma vaidlen vastu. Vaktsineerimise küsimus ei ole selge, vaid selgesti kontroversne. Kas oled vastu või poolt, see sõltub sinu isiklikust ajaloost ja sinu tõekspidamistest. Kriitikutel on tõsiseltvõetavad argumendid, seda ei saa eirata. Sellepärast peab otsus vastu või poolt jääma iga inimese vabadus. Ühte suunda sundida on komunistlik. Soovitan lugeda Juli Zeh romaani The Method.

Kapitalism on suur tehnoloogiausuliste mäng. Üks rühm inimesi leiab lahenduse mõne probleemile. Nad usuvad, et see on suurepärane ja ainus õige lahendus. Nad panustavad palju raha selle arendamisele. Kahjuks tuleb välja, et see lahendus pole siiski nii ainus ja õige ning et sellel on isegi vastunäited. Tekib lausa vastaste liikumine. Aga see ei pane neid kõhklema. Nad on tublid ettevõtjad ja võitlejad. Nad korjavad fakte ja tellivad uuringuid, mis räägivad nende lahenduse poolt. Nad takistavad levitamast fakte ja uuringuid, mille tulemus räägib selle vastu…

See mäng on maailmas üsna populaarne, aga ka mängul ise on vastaseid. Nimelt neid, kellel pole kapitali. Kapitalism on rikkaste inimeste mäng. Aga see on elitaarne ja separatistlik.

Oh sa raisk, nüüd lõpetan! Sest keegi ju ei maksa mind selle eest, et ma siin kirjutan ;-)