Maal Elamise Päev

Tere sõbrad,

28. septembril kell 14-15 Märjamaa raamatukogus kavatsen esineda Märjamaal „Maal Elamise Päeval“ ja tutvustan oma elutööd. Meil on kolm täiskohaga programmeerijat : Luc Saffre (Vana-Vigala ja Tallinn), Tõnis Piip (Tallinn ja Tartu), Hamza Khchine (Tuneesia). Meil pole klassikalist kontoritit ega esindusruumi, igaüks töötab kodus. Neljas progija on kandideerimisel, elab Pärnus. Kliendid asuvad peamiselt Belgias. Eestis pole meil veel ühtegi kllienti, lihtsalt pole aega neid aktiivselt otsida. Oleme põhimõtteliselt huvitatud alustada ka siin projekte. Me pakkume programmeerimisteenuseid Lino raamistiku baasil. Kohandatud andmebaasirakendused väikestele ettevõtetele. Otsime töötajaid, kellel on kogemus Djangos ja Pythonis. Eriti mõni abiline rakenduste või raamistiku arendamisel oleks teretulnud. Tule Märjamaa raamatukokku meid kuulama-vaatama!

https://navicup.com/public/embed/maal-elamise-paev/p=1&pointID=85199&stageID=2290/

Nagu ma varem kirjutasin, elame praegu „eksiilis“ (linnas), sest mõlemad lapsed käivad seal kooli. Võib küsida, kas selline lahendus on kooskõlas meie maal elamise unistusega. Ma vastaksin, et meil pole eriti valida. Mõõdunud kooliaasta elasime enamasti nii, et mina jäin Vigalasse ja naised tulid mind nädalavahetusel vaatama. Aga see oli üsna raske. Lapsel on ikka vaja kaks vanemat. Sellepärast peab meie maal elamise unistus paariks aastaks ooterežiimis elada.

Ja ärge arvake, et ma kavatsen sellepärast mitte nautida elu. Töötan praegu enamasti Sütiste tee korteri köögilaual (Sihi tee korter saab alles novembriks vabaks). Natuke ebamugav, aga käib ka. Ly läks täna hommikul bussiga Vigalasse, tal algab keraamikakursus kutsekoolis. Iiris tuli täna alles kell 9 kooliõe juurest koju (ta kasutab olukorda ära kui emmet pole). Mari lendas kooliprojekti raames teisipäeval Saksamaale, kus ta osaleb Elevanduluuranniku esindajana ÜRO mudelimängul. Kuna ta tuleb alles laupäeval tagasi, jään ka mina sel nädalavahetusel linna. Mis mulle Tallinnas meeldib: siin saab peaaegu kord nädalas Taizé lauludega palvetama, eile olin Peeteli kirikus, möödunud reedel Pühavaimu kirikus.

Nii et meil läheb ka siin eksiilis hästi.

Tervitusi!

Luc

Neljapäev, 19. september 2019

PS: 28. septembril jääme ilmselt kogu perega Vigalasse, sest mul on pühapäeval ka meeskoori proov. Relloga laulmisest pean kahjuks loobuma, sest ma lihtsalt ei ole nõus sõita iga kolmapäev 170 km. Meeskooris püüan edasi laulda, nemad teevad proovi ainult pühapäeviti ja ainult kord kuus.