Hiieküüni koristamine käib tasapisi edasi

Neljapäev, 20. juuli 2017.

Täna toimus kahetunniline ühistöö Hiieküüni juures. Olime neljakesi: Anneli, Janika, Triin ja mina. Tegime tublisti tööd ja põletasime puiduprahti ning tassisime eterniidiprahti kokku. Eterniit on sõiduteepoolses osas nüüd peaaegu ära võetud, peamiseks takistuseks on nüüd see, et puust osadele tuleb mootorsaagiga kallale minna. Puuprahi põletamine on kitsas koht, sest seda on palju ja lõkke ei saanud ilusa tuulise ilma tõttu väga suureks ajada.

Järgmiseks korraks olekski minu meelest vaja kaks meest mootorsaagiga, kes saagiksid suured palgid tükkideks, aga kes hoolitsevad ka selle eest, et enam vähem korralik materjal jääks istepinkide ehitamiseks alles. Selle asemel et põletav materjal kohe ära põletada, võiks seda vist ka koguda hunnikutesse, kust sobiva ilmaga (mitte kuiv ega tuuline) läheb keegi lõkket tegema. Traktorit ei ole minu meelest praegu vaja. Mehed, palun andke teada, kes millal oleks nõus minuga selles mõttes poolteist tundi koha peal töötada. Võib muidugi ka ilma minuta.

Eterniidi äravedamise küsimuses rääkisin vallaga (Ain Kärsna). Me arvasime, et vald kindlasti korraldab millalgi äravedu. Ilmselt tuleb siis masinaga konteiner kohale, kes eterniidihunnikud konteinerisse ajab. Hunnikud peaksid tegelikult 0,5 m seinast eemal olema. Meie esimene hunnik küll selle nõuele ei vasta, aga me ei hakkanud ümber tõstma, äkki polegi see nõue nii hull. Aga seda tuleks siis edaspidi seinast eemale kasvatada.

Pildid enne…

… ja pärast: