Esmaspäev, 7. märts 2016

Viimases Vikipeedia töötoas lugesin Jaan Viska artikkel Õpilased küsivad, miks meiega ei arvestata. Mis meist saab?, mis ilmus päev ennem Raplamaa Sõnumites.

Jaani artikkel meeldis minule, aga mitte vallavanemale. Ma austan neid mõlemad. Sellepärast tahan aru saada.

Priit kirjutas: „Minu arvamus Raplamaa Sõnumite objektiivsuse osas on langenud. Avaldada (küll arvamusloona) tõsised alusetud süüdistused vallavalitsusele koos mitmete oluliste faktivigadega ilma meie kui teise osapoole kommentaari küsimata ei vasta minu arvates hea ajakirjandustava alla.“

Ma olen Priiduga nõus, et selliseid tõsiseid süüdistusi ei tohiks avalikustada ilma teise osapoole kommentaari küsimata. Samuti on see käitumine praeguses pingelises olukorras arusaadav. Vald ise on selles süüdi, sest ei paku Jaanitaolistele kriitikutele tsenseerimata avaldamisplatvormi. Sellepärast soovitan ma alustada „Vigala Sõnumite veebi väljaande“ blogi kujul. Kirjutav juurdepääs blogile on küll ainult valla ametnikule, kes kaitseb lugejaid ebaviisakuste ja laimude eest (neid saab Facebookis tasuta).

Ja millised olulised faktivead on selles artiklis? Ma loodan, et Priit sellele artiklile ikkagi kirjalikult vastab ja neid seletab.