Vigala jääratas 2016

Reede, 1. jaanuar 2016. Me elame juba 2006. aastast Vigalas, aga 10 aastat läks mööda enne kui ma seda oma silmaga nägin: Vigala jääratas.

Me oleksime selle ka sel aastal peaaegu maha maganud, kui naabrinaine poleks mulle maininud. Panin auto käima, korjasin pere kokku ja me sõitsimegi vaatama. Rattaga poleks saanud, sest oli 12 kraadi külma ja meie olime alles haiged olnud.

Vigala jääratas on kuulus loodusnähtus. Sellest kirjutati 2004. aastal isegi Õhtulehes. Paistab, et läbimõõt on 24 meetrit ja kiirus 1x 7 minuti jooksul.

Järgmisel päeval sõitsin üksi ja rattaga veelkord tagasi, tahtsin seda loodusimet ka ohvrihiie poolt näha. Riiklikult kaitsud mälestis vaatas heakskiitvalt alla oma naabri peale. Pange tähele, et 1627 on mälestusregistris vana number, uus number on 12221.

Teisel päeval jääratas juba enam ei liikunud.

Ikka veel vaimustuses, võtsin õhtul ette ja lõikasin kokku mõned videod, mida me esimesel päeval olime filminud:

Võiks mainida, et see on minu esimene videotöötlus. Olin selleks sunnitud, sest esmased lindistused olid liiga kehvad. Paigaldasin OpenShot’i ja lugesin õpetust. Karmoškat mängivad folkloorilaagri osalejad Egert ja Aron ja nende õpetaja Vallo. Seda lindistasin täpselt 4 kuud varem.