Uulu laager 2014

Täna lõppes selle aasta Pärnu prostkonna lastelaager Uulus, millel osalesid jälle peaaegu 60 last, kes tulid praostkonna kogudustest: Pärnu Eliisabeti, Häädemeeste Miikaeli, Audru Püha Risti Pärnu-Jakobi, Tori Püha Jüri, Vigala Maarja.

Vigala kogudusest osalesid Mari, Iiris ja mina. Mari on 12, tema jaoks oli see juba 4. kord, Iiris (6) tohtis esmalt osaleda juba nüüd, kuigi tegelikult peab olema 7. Talle anti eraluba kuna issi oli kaasas. Mina olin kaasas „tänu“ sellele, et sel aastal oli piiblitunni juhatajaid vähe.

Uulu lastelaagrid alustasid umbes 20 aastat tagasi. Aastatel 2004-2011 oli Tähti Karro nende laagriülem. Selle aasta laager oli kolmas, mida juhtis Heli Künnapas laagriülemina. Palju õnne Helile, kes suutis üle võtta nii suure ülesande.

Sel aastal oli kalendris kitsas olnud: kohe enne seda oli laulupidu, ja kohe pärast järgnes Rakveres kristlik noortefestival Järgmine Peatus. Ikkagi kestis laager sellest hoolimata seekord isegi 5 päeva, terve päev rohkem kui tavaliselt.

Selle aasta teemaks oli „Alati Sinuga“. Loosung oli „Minu õnn on, et ma olen alati Jumala ligi“ (Ps 73:28). Need sõnad ümbritsesid meid nii piiblitundides kui ka hommiku- ja õhtupalvustes.

Laagri alguses jagati lapsi rühmadeks: „väikesed tüdrukud“, „väikesed poisid“, „väikesed keskmised tüdrukud“, „suured keskmised tüdrukud“ ja „suured“ (nagu näha oli poisse sel aastal vähem kui tüdrukuid).

Igal hommikul alustasime spordiga, sest terve vaim vajab tervet keha.

Söök oli suurepärane. Herlend sõitis kaks korda päevas Pärnusse, et seda kohale tuua (Uulu kiriku juures pole kahjuks piisavalt ruumi, et seda ise valmistada). Abikasvatajad aitasid meil jagada seda õiglaselt. Ja lapsed pesid oma nõud ise.

Esimesel õhtul said kõik rühmad ennast tutvustada (suurte rühm jäi mul pildistamata).

Mul oli kaasas meie pere muusikariistade kogu, mis leidis vabal ajal kasutust.

Fredi oli meie medõde.

Christian oli kogu aeg kaasas. Vanaema süles pole ma teda kahjuks pildistanud.

Mari ja Iiris leidsid uued sõbrannad.

Ametlik rühmapilt viimasel päeval (mina ei teinud pilti, vaid olin ise peal).

Minu hinnang

Laagri kasvatajad ja töötajad on üks hästi toimiv meeskond. Mitte perfektne, mitte päris konfliktivaba, aga sõbralik, entusiastlik, abivalmis, rõõmsameelne, armastusväärne. Aitäh Heli, Herlend, Maie, Veronika, Kristjan, Andreas, Rando, Liina, Kaidi, Tiina, Maarjalis, Maria-Liis, Fredi ja Kerli. Mul oli hea meel teiega tuttavaks saada.

Kasvatajate vaim kandis ka lastele üle. Oli näha ja tunda: need inimesed siin, ka kõige nooremad, armastavad üksteist.

Uulu laager on Pärnu praostkonna laste- ja noorsootöö üks olulisimaid projekte. Siin toimub Jumala evangeeliumi väljakuulutamine nii lastele kui ka kasvatajatele. Mul oli hea meel kuulda, et nii Jaanus Torrim kui ka ministeeriumi inspektor kinnitasid, et laagreid tuleb ka edaspidi.